Minä ja keijun kehto

Olen valmistunut MVT-terapeutiksi Kairon Instituutista joulukuussa 2010. Lisäopintojen myötä valmistuin 2015 tunnevyöhyketerapeutiksi. Aiemmin toimin 25 vuotta Vantaan kaupungilla sairaanhoitajana. Nuo vuodet, jotka työskentelin lähinnä vanhusten parissa, opettivat minulle paljon ihmisistä ja asenteidemme merkityksestä siihen, miten elämämme koemme. Kiinnostus ihmisen kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen ja sen pohjalta hoitamiseen, sai minut perehtymään vyöhyketerapiaan ja ryhtymään yrittäjäksi.

Tavoitteeni on olla ihminen ihmiselle. Keijun kehto on turvallinen syli, jossa voi niin halutessaan palata lapsuuden kokemuksiin ja käydä niitä läpi. Jos tarpeen, rakennetaan yhdessä palikat uudelleen ja valikoidaan menneisyyden rakennusaineista vain ne, jotka parhaiten palvelevat nykyistä ja tulevaa elämääsi.  Tiedostamalla ne taustavaikuttajat, jotka ohjaavat valintojamme ja toimiamme, voimme itse päättää haluammeko niiden hallitsevan meitä jatkossakin. Tunneperimän asiat siirtyvät usein sukupolvelta toiselle ja me jokainen voimme olla se lenkki, joka katkaisee ikävien toiminta- ja ajatusmallien ketjun. Ne täytyy kuitenkin ensin tunnistaa itsessään.

MVT voi olla myös rentoutushoitoa, jolloin riittää, että suo itselleen hetken hemmottelun ja keholleen luvan tulla kosketetuksi. Jos siinä sivussa tulee kosketetuksi myös hieman syvemmältä, se tuskin on pahaksi. Joskus voi käydä niinkin, etteivät rankat muistot halua tulla pintaan ja siksi hoito tuntuu epämiellyttävältä. Kehomme ovat varsin viisaita ja siksi näin harvemmin käy.